sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Some-sovellukset: ääntä & kuvaa

Viddler


Viddler-sovelluksessa voi jakaa eri tiedostomuodoissa olevia videoita. Sovellusta voidaan hyödyntää esimerkiksi koulutuksessa, opetustilanteissa ja varsinkin etäopetuksessa. Videoihin voi myös lisäillä merkintöjä suoraan videoon esimerkiksi aikamerkinnän, muistiinpanoja ja huomautuksia. Viddlerin videot voidaan myös julkaista sosiaalisessa mediassa, salasanoin turvatuilla yritys- tai opetussivustoilla ja erilaisissa mobiilisovelluksissa. Sovellus on hyvä erityisesti yritysten sisäiseen käyttöön, koska käyttäjät voivat itse määritellä videoilleen yksityisyys- ja turvallisuusrajoitukset. Nämä yrityksille räätälöidyt paremmin suojatut paketit ovat kuitenkin maksullisia.


















Flickr


Flickr-sovellus on tarkoitettu videoiden ja valokuvien jakamiseen. Kuten monessa muussakin some-sovelluksessa, myös tässä voi sekä jakaa omia että arvostella muiden lisäämiä kuvia ja videoita. Sinänsä sovelluksen toimintaperiaate ei ole mitenkään yksilöllinen. Sivustolle voi ladata maksuttomasti jopa 100 megatavua sisältöä kuukaudessa. Maksua vastaan palvelun käyttäjät voivat ladata rajattomasti kuvia ja videoita. Saksa, Hong Kong, Etelä-Korea ja Singapore ovat päättäneet rajata Flickr-sovelluksessa julkaistua sisältöä. Näissä maissa näkyvät vain turvallisiksi luokitellut kuvat.

Mielestäni Flickr ei ole yhtä pinnallinen paikka kuin Instagram. Tähän sovellukseen ladatut kuvat ovat usein jollakin tasolla kypsempiä ja sisällöltään tarkoituksellisempia kuin Instagramin teinien lisäilemät tusinaselfiet. Mielestäni Flickr sopii uskottavuutta hakevien yritysten käyttöön paremmin kuin Instagram; tämän vuoksi valitsin esiteltäväksi juuri tämän sovelluksen.


4 kommenttia:

  1. Viddler on minulle täysin uusi tuttavuus. Kiva kun esittelit sen :)

    VastaaPoista
  2. Viddler kuulostaa kätevältä. Kokeilitko sen käyttöä? Kuinka pitkää videota ilmaisversiolla pystyy tallentamaan?

    Flickriä käytettäneen jonkin verran valokuvien varatallennuspaikkana. Miellän sen siis Instagramia ja vastaavia yksityisemmäksi sovellukseksi. Onko mielestäsi näin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Kato Outi! En ole kokeillut Viddler-sovelluksen käyttöä; ainakaan vielä. Sovellus vaikuttaa kuitenkin niin mielenkiintoiselta, että luultavasti jossain vaiheessa kokeilen. Olen samaa mieltä sinun ja Annikan kanssa siitä, että Flickr on Instagramia yksityisempi ja sitä käytetään myös tallennuspaikkana.

      Poista
  3. Viddler oli myös minulle ihan uusi tuttavuus :)
    Flickr sen sijaan on tuttu, itsellänikin on joskus ollut käyttäjätunnari sinne. Aika paljon sitä kyllä tosiaan käytetään kuvien tallennuspaikkana, josta kuvat jaetaan esimerkiksi blogeihin. Olet kyllä oikeassa, minunkin mielestäni se on jonkin verran instagramia "kypsempi" vaikka siltikin liputan instan puolesta!

    Myös we heart it on muuten ihana! Tuli yhtäkkiä vaan mieleen :)

    VastaaPoista