maanantai 23. maaliskuuta 2015

Toinen moka – mauttomat printtipaidat

It girl, selfie, fashion blogger, #hashtags, delicious.... Printtipaidat, statement-paidat.. Kutsu miksi haluat, tyylittömiä ne ovat joka tapauksessa. Tällaisen paidan pitäminen kertoo tyylitajusta – lähinnä sen puutteesta. Jo pelkkänä sananakin hashtag ja selfie ovat todella kuluneita. Miksi haluaisit korostaa kyseisiä sanoja osana identiteettiäsi? Haluatko, että kaikki voivat kertavilkaisulla kategorisoida sinut pinnalliseksi ja itserakkaaksi henkilöksi, joka rakastaa ottaa itsestään kuvia ja kerjätä kehuja?

Image 1 of ASOS T-Shirt with V Neck in Burnout with Hashtag PrintImage 1 of ASOS T-Shirt With Hashtag PrintImage 1 of ASOS T-Shirt with Fashion Blogger Print

Kuvat www.asos.com

5 kommenttia:

  1. Liittyikö tämän postauksen taustalle jokin uutinen? Jos liittyi, olisi mukava kuulla, millaisia kommentteja se on saanut.

    Mikä mielestäsi näissä printeissä erityisesti viittaa pinnallisuuteen? Esim. kolmanen kuvan #YEAH viittaa kaiketi vain positiiviseen asenteeseen - vai?

    VastaaPoista
  2. Hei, Kati Outi! Postaukseni ei pohjaudu millekään uutiselle. Blogini postaukset kuvaavat omia henkilökohtaisia näkemyksiäni muodista ja siitä, mikä on mielestäni tyylikästä. Tietenkin eriäviäkin mielipiteitä saa olla. Blogi kuitenkin kuvastaa vain omaa mielipidettäni asiasta.

    Pinnallisuudella viittasin lähinnä tuohon selfie-paitaan. Mielestäni jo lähtökohtaisestikin se, että ottaa itsestään satoja kuvia ja julkaisee ne sosiaalisessa mediassa tykkäyksien ja kehujen toivossa, on erittäin pinnallista. Paita, joka suorastaan huutaen viestittää tällaista asiaa, ei mielestäni vastaa adjektiivia "tyylikäs". Mitä mieltä sinä olet, Kati Outi? Käyttäisitkö itse tällaista viestiä kantavaa paitaa? Entä mitä mieltä olet selfie-trendistä ylipäätään?

    VastaaPoista
  3. Arvelinkin, ettei taustalla ole uutista, mutta halusin varmistaa. Suhteeni selfieen? Pelkät selfiet ei ehkä tee kenestäkään pinnallista. Sen sijaan niiden käyttöyhteys ja julkaisutiheys ovatkin sitten toinen juttu.

    Mitä esittelemiisi paitoihin tulee,,, kyllä niitä jonkin toisen vaatteen alla voisi käyttää. :D

    VastaaPoista
  4. Minä en henk. koht. ajattele selfieitä ottavista ihmisistä että he ovat pinnallisia ja tyylittömiä. Itse en selfieiden ottamista ole koskaan edes harkinnut :) (en muutenkaan juurikaan kuvaile mitään someen).

    Jotenkin rinnastastan nuo selfiet siihen, että ihmiset ottavat kuvia muistakin asioista. Esim. joku on ostanut uuden auton -> siitä laitetaan kuva, joku toinen taas on ostanut uuden kahvinkeittimen -> taas jaetaan kuva muiden kanssa jne.

    Kuinka tylsä some olisikaan ilman ihmisten kuvia! :)

    VastaaPoista
  5. Voisin ehkä festareille tuollaisen paidan laittaa, mutta minustakin ne ovat aika mauttomia :)

    VastaaPoista